Dordogne, Frankrijk

Om u te helpen de rijkdom van ons departement te ontdekken, heten wij u hartelijk welkom en geven wij u het beste advies in de hoop dat u verliefd wordt op onze Périgord.

Het departement van de Dordogne staat bekend om zijn lekkere gastronomie , zoals zijn truffels, eendenlever, of zijn walnoten, maar ook om zijn rijke erfgoed en traditionele cultuur. Niet te missen tijdens een verblijf in de Dordogne: een bezoek aan de grot van Lascaux, gelegeven op een vijftigtal minuten van het domein van Le Moulin de Paulhiac****. Het gebied is ook rijk aan kastelen die de eeuwen hebben doorstaan, zoals het kasteel van Biron, het kasteel van Beynac in de vallei van de Dordogne zo'n 150 meter boven de Dordogne, wat het een uitstekend uitkijkpunt maakt op de volledige vallei, op 20 min van de camping. Maar de Périgord is ook de voorouderlijke cultuur van de tuinen zoals de tuinen van het kasteel van Marqueyssac die uitkijkt over de Dordogne en zijn vallei op 180°. U kunt verdwalen in de doolhoven, de stenen hutten en het botanische gebied ontdekken op minder dan 20 minuten van het domein van Le Moulin de Paulhiac. Niet te missen: de grootste collectie babmoe in Europa en andere grassen in de tuinen van Planbuisson in Buisson-de-Cadouin. Uw verschillende wandelingen geven u de kans om mooiste dorpen van Frankrijk te ontdekken.

Kom in oog in oog te staatn met de natuurlijke rijkdom van de Dordogne via zijn 4780 km aan wandelpaden.. Een andere manier om de streek te ontdekken is op verkenning trekken van de vele meren verspreid over de Périgord, terwijl u vist op snoek of forel of u gewoon laat meevoeren in uw kano op de rivieren. Water is zeer aanwezig in de Midi-Pyreneeën, er zijn diverse recreatieve centra ingericht voor heel wat waterplezier van de toeristen: op het programma staan zwemmen of watersportactiviteiten, zoals in het recreatiecentrum van Rouffiac, niet ver van camping Le Moulin de Paulhiac****.

De Dordogne is zonder twijfel een plek waar u heerlijk kunt eten. Zwarte truffels, eendenlever, aardbei, cabécou en de wijnen van Bergerac maken van de Périgordse gastonomie een mix tussen traditionele en nobele producten. De keuken van de Dordogne is een ware cultuur die getuigt van de levensstijl van de inwoners van de Périgord. Deze rijkdom heeft de Périgord te danken aan de verscheidenheid van producten die er worden geteeld, en die men vindt in de markten, steden en gemeenten.

Kom op vakantie in onze camping Le Moulin de Paulhiac**** om te proeven van de culinaire hoogstandjes van onze regio.

  • Un camping en Dordogne avec espace aquatique géant chauffé
    Un camping en Dordogne avec espace aquatique géant chauffé
  • Un cadre verdoyant et reposant en Dordogne Périgord
    Un cadre verdoyant et reposant en Dordogne Périgord
  • Locations et emplacements de qualité dans notre camping de Dordogne
    Locations et emplacements de qualité dans notre camping de Dordogne
Seizoen 2022
Boek nu uw vakantie voor de zomer van 2022 !
x